Kaljakelluntaa ja kallonmurtumia Laosissa

Siinä missä Keravan ylpeydenaiheena tunnettu kaljakellunta on pysynyt edes jollain tasolla sympaattisen hulluttelun rajoissa, on sen sijaan reppureissaajien kansoittamassa Vang Viengissä Laosissa homma riistäytynyt ihan tosissaan hanskasta.

Mitä tapahtuu kun lennätetään tuhansia länsimaisia urpoja keskelle viidakkoa, juotetaan niille ilmaista viinaa ja lingotaan jättimäisellä ritsalla syvyydeltään vaihtelevaan jokeen kellumaan? Ruumita ja kallonmurtumiahan siinä rytäkässä syntyy. Silti Tubing eli Kaakkois-Aasian versio kaljakellunnasta on vuosi vuodelta suositumpaa. Vuosi vuodelta tuubauksessa kuolee myös enemmän ja enemmän tuubassa olevia reppureissaajia. Tänä vuonna ainoastaan Vang Viengissä on heittänyt henkensä yli 20 travelleria.

Pakomatkaajat aikovat takuuvarmasti killua koskissa ja lillua laguuneissa, mutta alla näkyvässä videossa esitelty meininki on sielua riivaavaa katsottavaa. Materiaali on sen verran häiritsevää, että pakkohan meidän on käydä Vang Viengissä selvittämässä, että mikä hitto noita ihmisiä vaivaa? Tsekkaa video ja tee omat johtopäätöksesi.

Tuoreimmat