Jaa kanssamme parhaimmat vinkit, niksit ja kiksit!

Pakomatkaajien tuotantotoimistossa vallitsee hallittu kaaos. Apurahahakemusliitteiden, post-it-lappuja vilisevien Lonely Planet -kirjojen ja karvalakkien keskellä hiotaan valmiiksi nettisivuja, kartoitetaan potentiaalisia sponssitahoja ja päivitetään blogia.

Ajatukset ovat jo kahden kuukauden päässä, jolloin blogipostauksia rustaillaan tien päältä, mitä todennäköisimmin Novosibirskistä. Tietenkin sillä varauksella, että Siperian sydämessä porhaltavasta trans-mongolian junasta löytyy langaton. Pienen tsekkauksen jälkeen käy ilmi, ettei löydy. Ei se mitään, koska reitin varrelle jäävässä Irkutskissa tai viimeistään Mongolian Ulaanbaatarissa langaton pelaa varmasti saumattomasti. Vai pelaako sittenkään?

Näitä juttuja mietitään, kun lähtöön on tasan 56 päivää ja reissuvalmistelut vievät kaiken vapaa-ajan, toimistotilan ja toisinaan myös järjen. Reittisuunnitelma on olemassa, mutta paljon on vielä päättämättä. Kolme kuukautta. Seitsemän maata. Toista kymmentä kaupunkia. Lukemattomia asemia, hostelleja, pysähdyksiä, ruoka-annoksia, reittejä ja toisia travellereita.

Tässä vaiheessa käännymmekin teidän puoleenne, reppureissaajaksi tunnustautuvat. Mikä oli mieleenpainuvin matkakokemuksesi? Mistä ravintolasta sait ruokamyrkytyksen? Voiko Ulaanbaatarissa päästä punkbändin keikalle? Rustasitko sinäkin Siperian juna-asemalla fraasikortteja kielitaidon puuttuessa? Mistä paikasta tuli toinen kotisi? Haluamme kuulla kaiken, jotta voimme käydä kokemassa sen, kuvata sen, kirjoittaa siitä, ja jakaa parhaimmat ja huonoimmat kokemukset niin kokeneille travellereille kuin matkaansa aloitteleville reppureissaajille. Reissumuistot, vinkit ja varoitukset otetaan kaikki avosylin vastaan, sillä tämä on sinun mahdollisuutesi vaikuttaa siihen, minkälaiselle pakomatkalle me lähdemme.

Kaikki anekdootit ovat tervetulleita, oli kyseessä sitten parhaat lärvit, autenttisin ruokailukokemus tai pehmein hostellisänky. 

Tuoreimmat