Millaista matkaseuraa Jouni on? Nina kertoo

No onpas toi Jouni aika pitkä. Huomioni kiinnittyi tähän seikkaan, kun ensimmäisen kerran Jounin tapasin. Varmaan about kaks metriä. Eli lähemmäs puolta metriä pidempi kuin allekirjoittanut. Ensihavainnon jälkeen huomio kiinnittyi myös liutaan muita kivoja seikkoja.

Kuten siihen, että kyseinen mies tekee todella kaunista musiikkia, hyvää ruokaa ja kaikkea mahdollista kulttuurialalla aina oman bändin luotsaamisesta tuhansien ihmisten tapahtumiin.

Palatakseni kuitenkin vielä tähän pituusasiaan: keskiverto kiinalainen on reilu 160cm pitkä, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että kun meikäläinen painelee muina naisina väenpaljoudessa vaikkapa Pekingin miljoonakaupungissa, saatamme hyvinkin välttyä toisistamme eksymiseltä sillä, että pystyn paikallistamaan tuon karvaisen, pitkäsäärisen herrasmieshampuusin isommankin ihmisryysiksen keskeltä. 

Muutenkin Jounista eksyminen olisi kovin ikävää. Ilman Jounia reissusta jäisi uupumaan verrattomat kartanlukutaidot ja pettämätön suuntavaisto, raavaan miehen pohjaton ruokahalu, arvostus omaa viiksienkasvatusprojektiani kohtaan ja ennen kaikkea ehkä ihanin mies, jonka oon ikinä tavannut. 

Jouni on parasta reissuseuraa koska se soittaa kitaraa ja laulaa matkalauluja, jakaa karkit, suostuu kärsivällisesti partakampausmalliksi, on pohjattoman kärsivällinen (paitsi silloin, kun se hermostuu) keksii naurattavimmat vitsit ja väittelee sujuvasti niin taiteen merkityksestä tai historian totuusperäisyydestä kuin siitä, onko Kummeli hienointa, mitä Suomi on historian saatossa maailmalle tuonut. 

Jouni on myös luvannut pitää huolta räjähdysrakettiripulin iskiessä, esimaistaa epämääräiset ruokalajit kasvissyöjän puolesta ja pitää kädestä kiinni Kiinan muurilla auringon laskiessa. En keksi ketään, jonka kanssa mielummin lähtisin matkalle.  Itse asiassa ainoa bonus ilman Jounia reissaamisessa jonka keksin, olisi lisäjalkatila. 

Mutta siihen en tätä miestä kyllä vaihda. 

Tuoreimmat