Millaista matkaseuraa Nina on? Jouni kertoo.

"Nina, olen palasina", oli välitön reaktio kun ensimmäistä kertaa tapasin Ninan. Onnellisesti ja toivottomasti palasina. Tokaisu on lainattu Riston täydellisyyttä hipovasta biisistä, joka ei kuitenkaan liippaa edes läheltä tuon ihastuttavan böönan minuun tekemää lähtemätöntä vaikutusta.

Nina on kosmopoliitti, bibliofiili, rakkauden avaruusraketti, kokisaddikti, veitsenheittäjä, lonkkaroija, derbymimmi, kulttuurisäheltäjä, kauhuleffadiggari ja aina oikeassa (paitsi tietenkin silloin, kun on eri mieltä mun kanssa). Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että aina kun kulttuurialan säädöiltään ehtii, Nina istuu piippu suussa kirjoittaen kohtauksia esikoiskirjaansa tai vaihtoehtoisesti riipaisee rullaluistimet jalkaansa ja pistelee mimmejä pataan maailmankaikkeuden upeimmassa urheilulajissa, roller derbyssä. Nina kasvattaa myös ahkerasti viiksiä, jotka ei ihan vielä kilpaile samassa liigassa oman majesteetillisen huulikarvoitukseni kanssa,  mutta eihän sitä koskaan tiedä. Parisen kuukautta reissun päällä saattaa tehdä ihmeitä.

Nina ei pelkää käydä nakuavantouinnilla hyisessä Baikaljärvessä Siperiassa tai vetää päiväkännejä fermentoidulla hevosen maidolla Mongoliassa. Nina sopii myös täydellisesti mun syliin sivuttain, poikittain, pitkittäin tai päällekkäin, joka on erityisen tärkeää, kun matkustetaan läpi Aasian mitä kummallisimmissa kulkuvälineissä. Parempaa matkaseuraa on siis vaikea, tai itseasiassa mahdoton hakea. Jos saisin valita kaikista maailman otuksista yhden, jonka kanssa lähteä pakomatkalle, vastaus on helppo. Nina.

Tuoreimmat