Matka-apteekkarin suositukset

Vatsanväänteet, ripuli, kuumehoureet, matkapahoinvointi, nestehukka, koti-ikävä, viidakkoallergia sekä armoton hedari ovat kaikki enemmän kuin todennäköisiä reppureissajaan matkakokemusta rikastuttavia ilmiöitä. Samoja olotiloja kohtaa myös kotimaan kamaralla, mutta olosuhteiden ollessa haasteellisemmat on riittävän matka-apteekin kantaminen mukana reissun onnistumisen kannalta hyvinkin tärkeää.

Seikkailu ei ole täydellinen ilman sitä yöllisiin himoihin katukeittiöstä ostettua ihanasti epäilyttävää herkkumössöä, jonka aiheuttamaa rakettiripulia hoitamaan on hyvä olla pari pilleriä matkassa. Hyttysetkin saattavat olla snadisti äkäisempiä, kuin kotimetsien lempeät pikku pörhöläiset. Huitomisen lopettamiseksi tarvitaan siis OFF!:iakin styrkempaa myrkkyä. 

Pakomatkaajien apteekkareiksi tarjoutuivat apteekkituotteet.fi:n väki. Suosittelemme lämpimästi kääntymistä heidän puoleensa hyvissä ajoin ennen reissun alkamista. 

Rinkkaan kantsii sulloa ainakin nämä elämänlaatua reissulla avittavat tuotteet:

 1. Maitohappobakteerit
 2. Aurinkosuoja (kananvalkoiset suomalaiset kantakoot +50 kerrointa mukana)
 3. Särkylääkkeet (matkajännitys- tai stressihedari saattaa iskeä jo lähtökuopissa junalaiturilla tai lähtöportilla)
 4. Allergialääkkeet
 5. Malarialääkkeet (jos näitä meinaa syödä, pitää se tehdä hyvissä ajoin ennen hyttysarmageddoniin astumista)
 6. Nestetasapainon tasaajat (kun elohopea hipoo neljääkymppiä ja viidakossa kuumottaa, tämä tavara on reissaajan pelastaja)
 7. Ripulilääkkeet (let's face it, kyllä se sieltä tulee jossain vaiheessa reissua HC:mmallekin matkaajalle)
 8. Ensiapupakkaus (esim. matkailijan ensiapupakkaus. Vähän kuin Maija Poppasen laukku. Näyttää pieneltä, sisään mahtuu käsittämätön määrä tavaraa)
 9. Kuumemittari
 10. Monivitamiinivalmisteet (poretabletit. Vähän niin kuin mehua joisi)
 11. Käsidesi (räjähdysrakettiripulin paras ennaltaehkäisijä)
 12. Hyttyskarkoite (ehdoton, varsinkin jos malarialääkekuuri jää puolitiehen. Kunnon hyttysverkko karkoitteen kaverina pienentää olennaisesti syötäväksi tulemisen todennäköisyyttä)
 13. Hiilitabletit